top of page
  • Foto van schrijvercarola597

Magische Unicorn ketting van Fimo

Het lijkt heel moeilijk maar dat is het niet. Met deze stap voor stap uitleg maak je op een makkelijke manier deze magische unicorn kettingen van Fimo klei

Je hebt nodig:

Fimo klei in verschillende kleurtjes. Ook heb voor deze kettingen Goudkleurige klei en glow in the dark klei gebruikt. Deze glow in the dark klei is geweldig leuk en geeft een magische effect want deze klei geeft licht in het donker. Houdt er rekening mee dat de klei het beste licht in het donker geeft als deze overdag in in het daglicht heeft gelegen. Dus niet als je deze overdag op een donkere plek legt.

Er is ook fimo verkrijgbaar met glitters maar glitters kun je er ook later opmaken met een beetje lijm en losse glitters. Voor kinderen is er ook speciale Fimo deze heet Fimo kids. Deze is iets zachter. Maar de gewone is ook goed en zacht genoeg voor kinderen. De pakjes polymer klei van de Action kun je ook gebruiken, deze is ook prima om mee te werken. Zelf werk ik altijd en het liefst met Fimo.

*Babydoekjes om tussen door je handen schoon te maken zijn ook makkelijk maar je kunt ze ook gewoon tussendoor wassen als je met een andere kleur start. De verschillende kleuren klei geven namelijk erg af dus als je van kleur wisselt is het handig om je handen goed schoon te maken. Vooral als je wit gebruikt.

Als je vingerafdrukken op de Fimo hebt dan kun je deze voorzichtig proberen weg te wrijven met je vinger.

* Een oven en een bakplaat of ovenschaal met een stuk aluminiumfolie. Bak de Fimo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik bak de Fimo altijd 30 minuten op 110 graden en laat deze afkoelen in de oven. Ik haal ze er pas uit als ze bijna afgekoeld zijn. Let op want de Fimo wordt pas hard als deze afgekoeld is. Dus niet weer in de oven doen omdat je misschien denkt dat ze nog niet hard zijn.

Verder nog: Veel van deze spullen zijn verkrijgbaar bij hobbywinkels (online) en soms ook bij de Xenos, Action, Wibra....

Schroefoogjes (zoals deze)

Kettingen (zoals deze) of (suéde) koord

kleine ringetjes die open kunnen (zoals deze) en een tangetje

(sieraden) Lijm, glitters en glittersteentjes.

Eventueel kwastjes, kralen, bedeltjes (ik heb sterretjes gebruikt) enz..


Aan de slag:

Snijdt een stukje klei af. Ik heb 1 reepje van het pakje gebruikt voor één unicorn hoorn. Rol deze uit tot een rolletje met aan de uiteinden een punt. Leg de punten tegen elkaar en draai deze dan in elkaar. Zie onderstaande foto's

Draai een klein schroefoogje aan de bovenkant in de hoorn en leg deze op de bakplaat.

Je kunt ook verschillende kleuren in elkaar rollen of kneed de kleuren door elkaar zodat je een soort marmer effect krijgt. Maak de hoorn op dezelfde manier als hierboven is beschreven. zie onderstaande foto's

Vergeet niet om schroefoogjes in de bovenkant te draaien voor het bakken. Als de hoorns gebakken en goed afgekoeld zijn dan kun je ze gaan versieren en verder bewerken.

Je kunt in het kuiltje boven aan een drupje lijm doen en hier een klein stras steentje inplakken. Als je extra glittertjes op je hoorn wil smeer je een beetje lijm op deze plekken en strooit hier wat losse glitters op. De overtollige glitters eraf schudden en goed laten drogen. Stip een klein beetje lijm met een coctailprikker aan het schroefoogje voor extra stevigheid. En laat deze drogen. Maar maak eerst een ringetje aan het schroefoogje en hang deze hiermee aan het koord of ketting. Niet het schroefoogje meteen aan de ketting hangen want dan komt er teveel druk op het schroefoogje en ook hangt de hoorn niet mooi recht. Maak daarna met de ringetjes de bedeltjes en kwastjes aan de ketting. of rijg mooie kralen aan het koord.

En klaar zijn de magische unicorn gelukskettingen. Ook leuk om met een aantal kinderen tijdens een kinderfeestje te maken. Of maak twee dezelfde hoorns voor twee vriendinnen.

Veel succes!




33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page