top of page
  • Foto van schrijvercarola597

Vrolijke Tie-Dye shirts

Wat is Tie - Dye? Tie -Dye is een erg leuke manier om met textielverf je eigen shirts te pimpen. En het is ook nog eens heel makkelijk om te doen, het lukt altijd en het resultaat is erg mooi. en helemaal in de mode aankomende zomer. Ik ga in een paar korte stappen uitleggen hoe dit werkt.


Nodig:

Textielverf: wij hebben Dylon (poeder) gebruikt deze is verkrijgbaar bij het Kruidvat maar ook de Hema en Action hebben deze verf.

* Witte shirts

* Bak met lauwwarm water

* elastiekjes en een schaar

* knijpflesjes (wij hebben hiervoor beslagflesjes gebruikt) Je kunt eventueel ook plastic bekertjes gebruiken maar de flesjes werken het beste.

* huishoudfolie of plastic zakken

* handschoenen (de verf gaat heel slecht van de handen)

* schort om je kleding te beschermen.

* plastic (zakken) om de ondergrond te beschermen en oude (thee)doek of keukenpapier.

Wij hebben het buiten op de tafel gedaan om dat het supermooi weer was.

Leg alles wat je nodig hebt klaar. En maak je shirt eerst nat door deze in de bak water te dompelen en even te laten weken. Maak ondertussen de verschillende kleuren verf klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en doe deze in de flesjes. Haal het shirt uit het water, wring deze voorzichtig iets uit en leg deze voor je neer op de plastic ondergrond. Door verschillende technieken krijg je verschillende patronen op je shirt. Hieronder staan een aantal voorbeelden maar als je bezig bent kun je ook zelf iets bedenken. Eigenlijk kun je het niet echt fout doen.



Je kunt ook één of twee kleuren gebruiken en alleen de onder en/of bovenkant in een bak met verf water te dompelen. De rest van het shirt laat je dan wit. Je gebruikt dan geen flesjes maar doet de verf in een afwasbak.


Leg het gekleurde pakketje in een zak of wikkel er huishoudfolie om en leg deze op een warme plek. Laat deze een paar uurtjes liggen zodat de verf goed kan intrekken. Knip daarna de elastiekjes los en spoel het shirt uit met koud water in de wasbak. Vergeet niet je handschoenen en je short aan te trekken. De gedompelde shirts kun je gewoon op een hangertje laten drogen. Pas op dat deze niet lekken. Leg er anders even een stuk plastic onder. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je daarna de shirts in de wasmachine wassen op een koud programma.

Even goed laten drogen en mooi strijken en klaar zijn de zelfgemaakte shirts.

Succes en fijne zomer!

59 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page